Obituaris Carles Feliu de Travy (2008)

Obituari del diari Avui (11/11/2008)

Dirigent Carlí (1923-2008)

Carles Feliu de Travy va néixer a Barcelona el 1923. Advocat de professió, va exercir fins al últim dia de la seva vida, el 5 de novembre de 2008. Com a tal, va destacar en la generosa defensa de represaliats polítics del franquisme, així com de nombrosos carlins davant el Tribunal d’Ordre Públic els anys 60-70. Autor de diversos treballs sobre dret polític, especialitat de la qual va ser professor a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

Des de molt jove va militar en les files aleshores clandestines del carlisme, fet que el va posar en oberta oposició al règim franquista, el qual el va perseguir, el va detenir i el va multar unes quantes vegades. Nomenat cap regional dels carlins de Catalunya (1966-70) va prendre part com a tal al Consell de Forces Polítiques de Catalunya i també en l’Assemblea de Catalunya. Carles Feliu va ser un gran teoritzador del sobiranisme i el confederalisme, principis que sempre va defensar i que constitueixen unes de les raons de ser del Partit Carlí. En tal concepte va ser un dels redactors del projecte d’Estatut (el de Sarrià) que el Partit Carlí de Catalunya va presentar a la comissió estatutària del Parlament de Catalunya. L’any 1999, Carles Hug de Borbó Parma li va imposar la creu de la Legitimitat Proscripta i l’any 2003 la creu de l’Ordre Constantiniana de Sant Jordi, a Piacenza.

_______________________________________________________________________

Comunicat dels Amics de la Història del Carlisme de Catalunya (05/11/2008)

Personalitat històrica del carlisme polític

(Títol suggerit per l’historiador Lluís Duran i Solà)

Carles Feliu de Travy, va neixer a Barcelona l’any 1923. Vidu de Maria del Carme Vives Surià de la qual va tenir dos fills, Helena i Carles. Advocat de professió, va exercir fins l’ últim dia de la seva vida. Com a tal, va destacar en la generosa defensa de represaliats polítics del franquisme, així com de nombrosos carlins davant del TOP els anys  60-70. Autor de diversos treballs sobre dret polític, especialitat de la qual fou professor en la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona, en els seus inicis.

De gran crèdit professional, particularment en problemas de Dret Canònic y Familiar. Des de molt jove milità en les files aleshores clandestines del carlisme. Essent encara estudiant de batxiller formà part de la Junta de l’A.E.T.  La seva militància carlina el posà en oberta oposició al règim franquista, el qual el perseguí, el detingué i el multà unes quantes vegades, l’empresonà i el privà durant molts anys del dret a viatjar a l’estranger. Nomenat Cap Regional dels carlins de Catalunya (1966-70), prengué part  com a tal en el Consell de les Forces Polítiques de Catalunya i també personalment en l’Assemblea de Catalunya.

Carles Feliu fou un gran teoritzador del sobiranisme i el confederalisme, principis que sempre va defensar i que constitueixen unes de les raons de ser del Partit Carlí. En tal concepte, fou un dels redactors del Projecte d’Estatut (el de Sarriá) que el Partit Carlí de Catalunya presentà a la comissió estatutaria del Parlament de Catalunya. L’any 1999 SAR En Carles Hug de Borbó Parma li va imposar la creu de la Legitimitat Proscripta, condecoració creada pel Rei carlí Jaume de Borbó per premiar la fidelitat als serveis i l’adhesio a la causa del carlisme, i l’any 2003, la Creu de l’Orde Constantiniana de San Jordi a Piacenza. Ha estat el Vicepresident dels Amics de la Història del Carlisme de Catalunya, des de la seva fundació. Des d’aquesta entitat i des del Partit Carlí de Catalunya a realitzat durant els últims anys una activitat extraordinària com a conferenciant.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.